Loading

Presentació a Barcelona del llibre Islamisme(s). Islam i política en un món global

Documents

Divendres 26 de novembre18.30 – Sala Raval (CCCB)

Lurdes Vidal (Directora de la publicació), Javier Martín, Jean Pierre Filiu i Santiago Alba Rico conversaran al CCCB amb la periodista Cristina Mas sobre la situació actual de l’islamisme i els dilemes als quals s’enfronta aquest moviment polític avui dia, amb motiu de la publicació del llibre Islamisme(s). Islam i política en un món global.

El 2021 els talibans retornen al poder a l’Afganistan i una nova filial de Daesh (ISIS-K) sorgeix com a amenaça fins i tot per al poder talibà. A Tunísia, la transició cap a la democràcia està en perill després que el president suspengués el parlament, enmig d’una crisi política i institucional que ha acabat qüestionant el lideratge i la legitimitat del partit islamista Ennahdha. Al Marroc, les recents eleccions han desbancat del govern els islamistes del Partit de la Justícia i el Desenvolupament, que havien arribat al govern com els seus homòlegs tunisians arran de l’anomenada «primavera àrab». L’islamisme radical s’ha enfortit vint anys després que Occident, liderat pels Estats Units, endegués la «guerra contra el terror» i, en canvi, els corrents islamistes que volen conviure en entorns pluralistes estan fent fallida. Com hem arribat a la situació actual? Qui són els islamistes avui i com veuen la societat i el món? Com poden incidir en la geopolítica de les properes dècades? Qui té por de l’islamisme?

Amb motiu de la presentació del llibre Islamisme(s). Islam i política en un món global, publicat per l’Editorial Base i promogut per la Fundació Solidària Flama, ens acompanyaran els professors i especialistes en l’islam contemporani Jean Pierre Filiu i Lurdes Vidal Bertran, que és també editora de la publicació; el periodista corresponsal al nord d’Àfrica i a l’Orient Mitjà Javier Martín; l’escriptor Santiago Alba Rico, per videoconferència, i la periodista Cristina Mas, per abordar aquestes qüestions i parlar d’aquest fenomen que ha marcat la història política global de les darreres dècades.

Ho organitzen: la Fundació Solidària Flama i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Hi col·labora: l’Editorial Base

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *